STORA KÄRINGSKÄR – TRÄSSÖ

W 5-8 Växlande

 

Orolig natt, speciellt för Reidar som hostar mera och också varit uppe och kollat ankringen.
Lite sega äter vi frukost vid niotiden och planerar för dagen och dagarna framöver. Prognosen för slutet av veckan är oväder, så kanske borde vi vara på ett säkert ställe där vi kan ligga säkert?
Innan vi sticker för dagen byter vi segel, det är dags för vår kära fock att tjänstgöra ett tag. Och så tar vi ett förmiddagsdopp i det 20 gradiga vattnet trots att det är lite tjockt av begynnande algförekomst.
Det blir en härlig segling i omkring 6-7 knop i några timmar. Ett tag försöker en Wasa hänga på, men sen svänger den av från leden och vi fortsätter vår resa norrut.
I närheten av Jungfruskär går vi från leden och hittar en bra natthamn på Trässö. Här är ett område med många bra ställen att lägga till på, och där vi nu ligger har Reidar och hans pappa hittat till förut så han vet att det är bra.

Det är 21 grader i vattnet och inga spår av alger så det blir ett par dopp innan vi gör middag som i kväll blir rökt lax som vi köpte i Sandvik. Det blir en fin solig kväll då jag sitter på  klippan och läser men stackars Reidar kryper tidigt till kojs, han har fått feber och behöver sova.
/ Ewa