VALDEMARSVIK

En nyvaken kapten
Mulet och blåsigt.
Vaknade i natt igen av hostan. Vaknade åter vid 8-tiden. 
  Johan o Lena kom in i går kväll i sällskap med en kompis i Arcona 355. Platserna börjar ta slut men de löste det med ”dubbelparkering”. En instängd holländare ser bekymrad ut nu på morgonen. Det löser sig nog om han vill iväg.
Kollade på nätet efter vårdcentral. Det finns en här i Valdemarsvik så jag bad Ewa ringa och boka en tid. Fick tid klockan 10. Ewa fixar frukost medan jag hostar. 

 

Snabbt upp till duschen. Här behöver man 5-kronor men det visste jag. Har glömt schampo men har saltvattentvål i necessären. Snabbt tillbaka i båten och i väg. 
  Det är 15minuters promenad och vi hinner precis till 10. 
Får träffa läkare Jenny som förstår att jag haft det jobbigt. Hon tar en sänka som inte visar något men jag får trots allt penicillin. Med tanke på att jag har långt hem och svårt att komma till doktor igen så. Jag får två olika hostmediciner också. 
På väg tillbaka till båten känner vi båda att det vore fint att tröstäta lite. Vi går till Ica och köper två wienerbröd. Sedan till Apoteket.
Vi sätter upp kapellet och tar en fika. På Ica passade jag på att köpa senaste numret av tidningen Segling. Så nu har jag lite att läsa.

   Dagen fortsätter under kapellet med någon regnskur ibland. Mera ihärdigt under kvällen. Vi går till Ica igen. Köper en påse räkor till kvällen. 

Räkafton

Det har kommit in en systerbåt. RB111 ”Mia”. Synd att rösten sviker annars hade det varit trevligt med en pratstund. Vi ses kanske i slutet av augusti då RB 111-båtarna, träffas på Arkholmarna för årets klubbmästerskap.


/Reidar