Fin-kryss

På Fredags-eftermiddagen skulle det klarna upp. Men, Nej! Nu har de fel igen. Klockan 15 regnar det. Allt är packat och klart, så det är bara att dra iväg. Det blir solosegling till att börja med. Ewa är på fest och ansluter sent i kväll.

Går för motor bort till Lambarön och hinner stuva och ta av kapellen. Vinden är NV mellan 4-6 så det blir pin kryss. Men vad gör det. Nu börjar det klarna i väster. Blå himmel och solen kommer snart att titta fram.

Vinden avtar lite ner till 3-5 men det är perfekt segling över Lövstafjärden. Sitter i lä och njuter. Efter Skogarn mojnar det allt mer och planen att segla till Alholmen får revideras eller stöttas med motor. Det blir det senare. Uppe vid Dävensö rullar jag in och startar motorn. Jag känner mig mer än nöjd ändå.

Viker segel och sätter därefter igång med middagen medan ”Rayan” styr. Det skall bli fiskgryta med lax och saffran. Medan grytan kokar och brödet står i ugnen gör jag ordning aktertampen och njuter av skådespelet med solnedgång och molnformationer.

Lägger till vid vår brygga på Alholmen vid 19:30 tiden. Ringer upp till pappa och bjuder ner honom till båten. Vi får några timmars småsnack i kajutan.

Vid tiotiden går pappa och lägger sig och jag slötittar på TV i väntan på att Ewa skall ringa om hämtning. Vid midnatt är det dags. Natt-suddaren är på väg ut till Sluts Brygga där hon vill bli hämtad.

Kvällsmoln över ”Björken”

Det blir en kort tur i månskenet. Vinden har tilltagit och nu är den västlig. Vi går tillbaka till bojen vid Alholmen där det är lä.

Månskenstur

Ett svar till “Fin-kryss”

  1. En hälsning från nattsuddarens nätkompis Mona.
    En fin blogg med mycket bilder, så nu vet jag hur skepparen ser ut också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*