Senoren – Kristianopel

söndag

Fin morgon men det blev inget bad. Alger och massa annat skit i vattnet. Födelsedags-frukost med paket medan vi morgonfikade.

image

Sedan gled vi iväg i en svag västvind. Neråt Torhamnsudde kom det bättre vind med SV-V 4-5 m/s. vi får fin läns upp genom södra kalmarsund. Vi går till Kristianopel i dag. Lagom långt och skönt med läns.

image

Vi börjar med att kolla på  nätet hur länge Ica har öppet eftersom det är söndag. 8-20 alla dagar. När vi kommer dit klockan 16 så ser vi på skylten där står det 8-15 . Snopet! Men när vi rundar hörnet så är butiken ändå öppen. Det har varit så mycket folk så ägarn hade bestämt sig för att ha öppet lite längre. Tur!

Vi kollar menyerna på de olika mat-haken. När jag kommer ner i hamnen igen så ser jag en tysk båt som skall fånga bojen. Dn kvinliga gasten har tappat lösa änden i vattnet och tampen rycks ur hennes händer med en snärt när den lindas upp av propellern. Det går fotfarande att köra båten så de går ut ur hamnbasängen och lägger sig längs med kajen på utsidan. Blir väl till att dyka för skepparen…

Jag blir bjuden på middag av Ewa på en av hamnkrogarna. Mycket god mat. Till och med så vi måste gå och tacka kocken.

På hamnvandringen träffar vi en dansk seglare i en Hanse 355 som i tre månader seglat från Danmark upp efter den svenska kusten ända längst upp i Bottenviken och vidare ner efter den finska sidan. Vi blir smått avundsjuka på 3 månaders ledighet. De hade just blivit pensionärer.

I hamnen ligger i kväll 21 båtar. En är svensk. Det är vi!