Nästan hemma

torsdag

I går hade vi en fin segling i måttlig vind upp mot Bokö och vidare mot Oaxen. Vi tog natthamn på svaj i en vik i Järnafjärden. 21° i vattnet gör att vi måste bada.

Vi går för motor med tiden som vanligt uträknad för slussning och broöppning. Vid Södertäljeslussen så får vi vänta lite. Ett fartyg är på vägg norr ut som vi. Det blir en extra slussning strax före fartyget. Sedan får vi vänta vid Mälarbron. Bron öppnas när fartyget kommer ut ur slussen. Vi hinner ända upp till Bornhuvud innan fartyget var ikapp. Vi har förberett spinnakern och när fartyget passerat så hissar vi. Det går bra nästan ända upp till Björkö, sedan blir det för brant.

IMG_1746

Vi går till KBS uthamn ”Norrsundet” där vi träffar flera seglarkompisar från hemmahamnen och en del andra. Det blir middag och fika på bryggan och mycket snack om sommaren seglingar.

Trevlig sista kväll på denna semester…