Nynäshamn – Ornö

måndag

Vi stannar i Nynäshamn för lite bunkring till sista veckan. Jag gillar ju ölen från Nynäshamns Bryggeri men alla sorter finns inte i butiken hemma. Men här finns det. En av varje tack!

Vi seglar vidare norr ut och nu ser jag verkligen fram emot lite spinnaker-segling. Det blir en vild dans med bara ett styrbords-ben över mot Rånö. Vinden ökar och så även vågorna. Autopiloten klarar inte denna slör och plötsligt skär båten. Jag trycker på fjärrkontrollen -10, -10, -10 men inget händer. Drivenheten har hoppat av rorkulten. Vi tar ner spinnarn och fortsätter med fock. Det blåser nu 12 m/s så det går tillräckligt fort med focken. Vi hittar en fin vik på Ornö där vi inte varit tidigare.

Bad och sedan middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*