Päraudden

Måndag

NO, NNO 6-10 fick vi kryssa i idag. Planen är fortfarande att vi ska till Loftahammar som i morgon, men nu ska det inte regniga i morgon heller, så det blir att bunkra och åka vidare….

Men nu är det den här dagen jag ska skriva om

Susade fram i 6 knop förbi Vippholmarna, Mannens fyr, efter Tunnholmen fick vi kryssa, och vem kom där mitt i alltihop om inte gubben med Najaden.

I leden upp mot Spårö/ Idö fick vi ganska stora sköna vågor att gunga i och plötsligt i ett slag fastnade focken i ett block på masten med snörplinan i underliket så vid Idö sundet fick vi sakta ner så Reidar kunde kolla ordentligt vad som hänt, sen satte vi kurs mot leden som går utanför Gränsö för att hitta ett trevligt ställe i lä att lägga till vid. Vi var i de här trakterna för ett par år sen och så var det fullt med badbåtar på alla fina ställen men vi började ändå med att kolla ett tips från boken Landsort – Skanör. Vid viken vid Torrö låg redan flera båtar så vi åkte vidare till sundet vid Mjödö och hittade Päraudden. Där låg redan en Contrast 36 så vi gick i land så långt som möjligt från honom för att inte störa, det var mer än 50 meter mellan och det tyckte inte vi borde vara att störa, men det tyckte visst han i den båten för han kastade snabbt loss och åkte till en annan klippa.

Senare tog vi en promenad på ön som är ett naturreservat, det är fin skog på hela ön och här har nyligen varit kor för det ligger komockor lite här och var.

På kvällen sprack molntäcket upp och vi fick en solig kväll och nybakade äppelkaka med vaniljsås för jag har bakade både kaka och matbröd till frukosten i morgon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*