Sovmorgon?

Söndag

I går kväll såg vi att det där regnet inte skulle komma som i morgon, så vi beslöt att stanna kvar i vår svajvik för sol och bad, men framåt lunch var det varken soligt eller varmt så vi drog upp ankaret och styrde kosan mot kråkelund istället med planen att komma till Loftahammar lagom för regnet som nu ska komma på onsdag och för att vi dels behöver handla lite mat och ingen av oss har varit där.

När vi kom ut ur vår lagun såg vi en Najad bakom oss som forsade fram i leden, Gubben med skepparmössa kom i kapp och körde om oss vid Simpevarp och ganska snart var han på väg åt helt fel håll men han upptäckte det som tur var i tid och han ändra sin kurs. Jag skojade med Reidar om att den där gubben nog hade bråttom till kryssarklubbens bojar vid Vippholmarna….Vi hissade våra segel och kryssade oss upp till Kråkelund och efter ett tag var vi i kapp Najaden som nu seglade på sin fock och med motorhjälp, precis innan Vippholmarna rullade han in och väjde åt vänster för att hitta sitt ställe för natten, vi svängde åt höger istället för vi har legat där någonstans någonting, men det minns inte Reidar och jag kommer inte ihåg vilken klippa vi låg på… Den här söndagskvällen hittade vi ganska fort stället vi ville bo på över natten och efter ett par försök hade jag kommit i land med tamparna och vi kunde knacka ner våra kilar i berget.

Inga alger i vattnet idag heller så vi badade lite, Reidar fixade lite inställningar med instrumenten och jag fick lära mig hur man taglar en lina, för på en av ändarna hade den gamla tagligen gått upp…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*