Arholma – Stubboda-Stavsnäs

onsdag – torsdag

Det ska bli hård nordan och vi bestämmer oss för att lämna Arholma när det slutar regna. Så vid femtiden på kvällen efter att vi ätit middag släpper vi bryggan och drar söderut. Vi har tittat ut några alternativa vikar söder om Kapellskär, men redan vid Lidö kommer mer regn och vi funderar på om vi ska ta oss in där istället. När vi kommer förbi ser det fullt ut vid bryggan och vi vill inte slinta runt på hala klippor så vi fortsätter till vår tänkta vik i takten av Stubboda i närheten av Rådmansö.

Här hittar vi hyfsat bra lä och svajar i viken.

Dagen efter korsar vi Furulundsleden och sträcker mot sundet mellan Yxlan och Blidö. Det blåser ganska hårt från N men i sundet lättar det ur och eftersom vi åker söderut får vi ju medvind hela vägen ner mot Finnhamn och förbi Möja och ut på Kanholmsfjärden. Under vår färd hann vi med att äta en lättare lunch bestående av korv och bröd utanför Ornö ström där Ingemar Bergman en gång i tiden hyrde sommarhus. På vägen funderade Reidar ännu en gång på det där med linan till ankaret och varför det kinkar, han googlar och ser att det i Stavsnäs finns mack med båttillbehör och att de har annan lina, så han beslutar sig för att köpa en där eftersom vi ändå behöver tanka.

I Stavsnäs är det gungigt vid tankbryggan men vi får hjälp av en tjej att lägga till och Reidar kan tanka och springa och köpa  lina som han sen splitsar medan jag lagar till middagsmaten när vi lagt oss vid en boj i kryssarklubbens vik Norrviken. Det är inte en optimal vik när det blåser nordligt, men att ligga vid en boj gör det rätt ok ändå, och det ska ju mojna till kvällen

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*