HUSHOLMEN – BJÖRKHOLMEN

I dag ska det blåsa lite hårdare S 8-12, som ska vrida mot V, och vi har tänkt oss komma förbi Västervik. Vi har tidigare varit flera gånger i området norr om Grönsö i Loftahammarstrakten och nu har vi letat ut ett par alternativ som kan ge oss lä i båda dessa vindriktningar.

(När vi kommit till bryggan ser vi att det blåst som mest 14,8)

Efter ö Eknö fram till Bussan ökar vinden och det blir jättehöga vågor från alla håll och vi kränger fram och tillbaka, senare upp mot idö får vi lite bättre våglä när vi slörar oss fram. Vi ser något konstigt upp vid Stickskärsfyren som visar sig vara ett av sjöfartsverkets fartyg som gör underhålls arbete på fyren. Vi går upp bakom Gränsö och utanför norra udden på N Malmö rullar vi in och tar snabbt ner seglen i den hårda vinden innan vi går in i leden förbi Smågö.

På Björkholmen har Åtvidabergs båtklubb sin uthamn, här finns en långbrygga långt in i en vik och här får vi en en fin plats och hjälp av en båtgranne att lägga till. Vattnet lockar till bad innan vi äter en sen lunch/ tidig middagspizza medan molnen drar ihop sig på himlen och vi hör åskbuller på avstånd. Efter någon timma får vi krypa ner i salongen då regnvädret är över oss och sen avlöser det ena åskvädret efter det andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*