Kalmar

Söndag

Lite regn på morgontimmarna och som SMHIs prognos sa- det är dimma i hela staden hela dagen, inte förrän vid 16 tiden kommer solen fram och plötsligt är det blå himmel utan moln och varmt.

   

Vi hade ju redan bestämt att stanna för att pyssla lite med båten så Reidar ägnar lite över en timma med att skrubba däck, överbyggnad och sittbrunn med skurborste och såpa medan jag städar inne, byter lakan och bokar tvättstuga. Det är 98% luftfuktighet och ganska varmt så man blir alldeles svett av allt jobbande- skönt att vi har tillgång till dusch hur mycket vi vill.

Jag hörde på lokalnyheterna när de intervjuar den kvinnliga vinnaren av Iron man tävlingen i går och hon beskrev simningen som hemsk- det var vågor, det var motvind och man blev som sjösjuk och tappade orienteringen- det säger ju lite om vilket väder vi varit ute i.

När båten ånga av såpa, vi har duschat och tvättmaskinen tagit hand om våra smutsiga persedlar går vi upp till stan och letar efter ett bra ställe för söndagsmiddag. Valet faller på restaurangen Larmgatan 10 med fina dukar på borden.

 

Reidar väljer Fillé Black and withe och jag tar vitlöksfrästa gambas som serveras på en varm järnplatta- mycket gott var det och proppmätta går vi tillbaka till båten. Nu har  vädret slagit om och dimman är som bortblåst så vi går ut och tittar på utsikten över Kalmar sund. Nu är ordningen återställd- -man ser över till Ööland, brofästet och Färjestaden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*