2 svar till “Inträde i Linjett-värden”

 1. Hej! Fin båt du har! Är intresserad av en Linjett 35 som är till salu. Vilken ståhöjd är det i den? Såg att det inte är så högt i 33, så därför min fråga. Tips på annat jag bör kolla speciellt annat än det synliga vid en besiktning?

  Mvh
  Peter

  • Ursäkta sent svar!
   När jag köpte min båt så hade besiktningsmannen Ronald Rybbe just sålt sin Linjett 35. Jag ringde han och frågade om råd inför eget köp. Det enda han påtalade var fuktskador vid skottet mot ankarboxen. Min seglarkompis som haft 35;a i +20 år var med då jag köpte. Han har ett tips att avslöja grundstötningar. I salongen fins en stolpe vid pentryt upp i taket. Vid en kraftig grundstötning så krackelerar gelcoaten på däcket ovan stolpen som trycks uppåt. Det syns om man tittar noga på däcket. Jag lät inte någon besiktningsman medverka utan litade på mitt eget och kompisens omdöme.
   Ståhöjden vid pentryt är 185cm. Många som säljer övervärderar sin båt och har ofta gamla segel och omoderna instrument. Gammal värmare etc. Motor och segel tycker jag man skall lägga vikt vid. Nya bra segel är dyra men kräver ingen egen tid att uppgradera. Motorbyte är dyrt men man spar mycket, väldigt mycket, på att göra det själv. Nettot för mig vart 55.000:- med gamla motorn, drev och propellerblad sålda.
   Hör av dig om du har fler frågor. Skall försöka svara snabbare då 😀
   / Reidar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*