Harstena – Västervik

söndag

Jag småkryssar lite när vi hissat på utanför Flisön, det blir en ganska lång dag då vi först tänkte oss att åka till Loftahammar men då vädret i morgon ska bli sämre med hård vind och regn fortstätter vi till Västervik för att ligga kvar där en dag. Reidar har haft kontakt med Björn Fischer som redan är där. Det är W/SW 5- 8 så det blir en del krysslag på vägen.

Ganska trötta kommer vi fram vid 18 tiden, gör middag och kväll medan vi tittar på EM finalen i fotboll, ett sömnpiller när Portugal till slut vinner över Frankrike och vi båda somnar i varsitt hörn i salongssoffan.

Tisdagen börjar blåsigt och med att vi efter frukost går ner på stan för att handla lite mat. Reidar har ont i sitt knä och lånar en cykel för att slippa ha så ont i det. En glass på torget blir det efter inköp och före den långa vandringen tillbaka till Vikingarnas Segelsällskap. På kvällen går vi tillbaka till stan och äter middag med Björn och gasten Anders på en tairestaurang, i stan är det löpartävling- det 6 km långa Karhu loppet går av stapeln och löparna börjar med att springa ut mot gästhamnen och sen tillbaka för en runda i stan. Vid slottsruinen pågår arbeten med att få läktare och tält klara till visfestivalen som börjar på torsdag. Det blåser friskt hela dagen och vi mäter upp till 14,8m/s som mest, då känns det skönt att ligga i en hamn. På eftermiddagen kommer det in en bekant till oss, det är RB111 Mia som är på väg hem.

På Onsdagsmorgonen blåser det forfarande kraftigt och vi bestämmer oss för att vänta lite innan vi åker, vi passar på att byta till vår självgående fock och fylla vatten och innan vi åker från Västervik åker vi till marinan för att se om de möjligen har bergskilar- det har de inte- de har ingenting för affären har bommat igen..

Vi går för motor mot Spårö sundet och kokar korv på vägen, och vid Spårö hissar vi segel men tar två rev redan från början., det blåser W/ SW 6-10S men vi kan sträcka ända ner till Eknö innan vi måste kryssa igen, där kan vi också slå ut våra rev då vinden är nere på 4-5 S. Björn som är lite före meddelar att det inte finns plats för oss i lä på Vippholmarna och att han går mot Klintemåla, lite senare får vi höra att han hittat ett bra ställe i närheten av Klintemåla, vi letar lite efter ett eget ställe och ser flera möjliga klippor att gå in vid om bara vindriktningen var en annan, vi ansluter till Björn och Anders och får en fin kväll med lite sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*