Kristianopel

Måndag

Magisk vacker varm morgon, lite för varm i solgasset för hälften av besättningen medan den andra halvan njöt av att bli lite solkysst vid morgonkaffet.

Semesterns hittills kortaste etapp då det bara är ca 10 sjömil mellan Bergkvara och Kristianopel och med halvvind från W och WNW rullade det på i bra fart runt 7 knop långa stunder under den 1, 1/2 timme som vår tur tog.

När vi kom fram var hamnkaptenen i farten och dirigerade oss till en plats längst ner på kajen bredvid en liten Maxibåt- Det kommer 60 båtar så lägg er dikt på den andra svenska båten, löd ordern. Den här hamnkaptenen har mycket att stå i hela dagen, för efter oss strömmade det in båtar och hamnen var fullbelagd vid 17 tiden.

Vi gillar Kristianopel av flera anledningar, det är nära till en välsorterad ica butik, där finns ett bra café och två restauranger en i hamnen och en på campingen och i hamnen samlas folk som äter glass och fikar och umgås….

Vi gick först till ica, ett barnbarn hemma fyller år i veckan och vi köpte ett födelsedagskort som skickades- vi skickade några andra kort också, men tänk hur det förändrats på sista tiden, förut skrev man och skrev det ena efter det andra kortet, nu blir det bara ett par speciella som får en sådan hälsning- lite tråkigt är det allt. Sen skulle vi fika i caféet i hamnen, men det var lunchtid så det fick bli varsin räkmacka med god dricka till istället i den lummiga trädgården.

IMG_5509

När jag hittat brevlådan till mina kort och varit in en sväng och tittat i kyrkan gick vi och satte oss på piren och tittade på alla båtar som var på väg in och hur hamnkaptenen sprang fram och tillbaka och dirigerade- jag undrar hur många steg han hinner ta på en dag?

I dag är det ju måndag och här händer det sig att under juli har man bryggdans här från 18.30- 21.30 på den här båten är vi inte så dansanta av oss så istället gick vi till campingens restaurang och åt middag- lika god som förra året, vi kommer säkert igen en annan gång igen och kollar om chokladdrömmen smakar lika bra då som idag och dansbandet klarade sig utan vår medverkan, dansgolvet var fullt ändå av lokalbefolkningen som stuffade loss.

En helt magisk kväll med ett alldeles stilla Kalmarsund och fullmåne, i morgon vänder vi och går mot en av mina favorit gästhamnar Färjestaden…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*