Kristianopel- Färjestaden

Jippie, vinden har vänt äntligen har vi sydliga vindar!

Vi beslutar oss för att gå till Färjestaden och hissar vår gennacker det går riktigt bra men i höjd med Degerhamn bytte till vår spinnackar. Vi tävlade med en stor dansk båt som också legat i Kristianopel och kapten på vår båt var glad och belåten när han konstaterade att vi gått ikapp, gått om och gått förbi.

Straxt söder om Bergkvara hade vi bekant möte på sundet- Maggan& Svinkan och Lasse Larsson och lite senare Björn & Cissi som var på väg söderut..

Det blev en riktigt varm och skön sommardag, men det är bara 19 grader i vattnet så det blev inte som vanligt, ett dopp från båten innan vi gick in i hamn… badviken såg inte så inbjudande ut då stora vågor slog in, men det fanns förstås som vanligt ett par tappra barn som trotsade det kalla vattnet…

När vi ätit lite middag- hemlagad pizza tog vi en promenad och en glass på Choklad, som glasscafeet i hamnen heter.

Och så kom Reidar ihåg att han inte kollat hur hans lagning av filtret när vi låg på Ringsö blev- han öppnade motorhuven och där hade det runnit ut massor med diesel, lika bra att byta tillbaka till det gamla filtret…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*