Harstena – Valdemarsvik

.

fredag

Börjar dagen med den obligatoriska promenaden till bageriet för inköp av Harstenas goda vaniljbullar.

Men, vad är nu detta!? Så brukar de väl inte se ut…???

Det visar sig att bageriet drivs i ny regim och man arrenderar av förra bagaren. ”Nya bagare och nya bullar. Vi vet inte hur de bakade vaniljbullar tidigare”, sa bagarn.

En ikon har gått ur tiden…!

Nåväl, en fin promenad innan avfärd vart det och trots allt en påse med några bullar. Nu blir det segling till Valdemarsvik dit Ewa kommer med buss och taxi till kvällen. Så mycket segling vart det inte då det var bleke nästan hela dagen. I Valdemarsvik var det ”knök-fullt”. Det pågår karneval fredag – lördag så här har alla samlats. Jag ser två lediga platser på utsidan av gästbryggan men smyger ändå in i bassängen för att se om det finns någon plats längre in. Det gjorde det inte så jag vänder ut igen och siktar på den bredaste av de två lediga platserna. Nästan framme ser jag en liten ynklig skylt: ”Uthyrda platser”.

Så det gick inte… Jag går in i hamnen igen och ser en gammal bekant RB111 Mia vid kajen men de håller just på att lägga loss. En annan RB111 lämnar en ybomsplats och Mia slinker in där direkt. Det var nog uppgjort. Jag lägger mig utanpå nocken på en av bryggorna. Det går till nöds. Några motorbåtar har sina bergsprängare på högsta volym och jag lägger loss och går bort till tankbryggan nedanför Ica där det finns några platser längs kajen. Detta visar sig vara bästa platsen. Lugnt och skönt.

Vid 20:30 kommer Ewa med taxi från busshållplatsen ute vid E22. Vi tar en promenad och sedan lite ost och kex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*