Kristianopel och den okända stranden

.

torsdag

Efter en till dag med SW och W vindar sträckte vi ända ner till Kristianopel. Vi höll oss ganska nära land och hade bra gång i 6- 7 knop.

När vi kom in i hamnen stod samma gamla hamnkapten som vanligt och dirigerade oss så vi fick dela boj med en Arcona 400 från Karlshamn.

Ganska snart kom vår stora syster, en Linjett 37 och lade sig utanför oss. Det var ett trevlig par från Karlskrona som var på väg till Borgholm för att fira kronprinsessan på hennes 40 årsdag.

Efter en lite sen sillunch tog vi en tur till Ica affären för lite inköp, innan jag gick och betalade vår hamnavgift. Vi har skrivit förut om hamnkaptenen i Kristianopel- han springer fram och tillbaka och styr och ställer och har ordning på alla båtar och var de ska ta vägen. När jag kom till hamnkontoret kom den vanliga frågan- Hur lång är båten? Jag sa att jag tror att den är sådär 11 m, då skrattade han och sa- jag brukar bara kolla om båtägaren har koll på sin sin båt…. ja, och nu är det ju inte jag som är båtägaren heller, sa jag… men då talade han om att han visste, och han visste vilken båt jag var från också. Efter lite småprat insåg jag att han har inte bara koll, han är en riktigt trevlig kille också.

På kvällskvisten tog vi en promenad på den  mur som omger den lilla staden,

bakom muren är en stor camping, framför muren går havet upp, i slutet av muren står en sorts eldkorg,

en kopia av de varningssystem eller fyr, som fanns  här en gång i tiden före freden i Brömsebro då den här trakten fortfarande var Danskt och man varnade när de där Svenskarna kom. I kväll var vi kanske lite extra äventyrliga, eller om vi hade lite överskottsenergi, vad vet jag- men vi fortsatte ut genom en grind i muren och hittade en fin sandstrand på andra sidan campingen.

Den hade vi ingen aning om och det var ju lite synd att vi hittade den här pärlan nu, när man varken ville ligga och sola eller bada då det blåste rätt mycket.

Senare på kvällen var det först trumpetkonsert utanför kyrkan och senare en äldre man som spelade dragspel i hamnen, så underhållna blev vi allt… innan det var dags att gå in för att det var för kyligt att sitta  ute längre.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*