Päraudden – Loftahammar

tisdag

I eftermiddag ska det bli oväder- regn och åska utlovas och eftersom vi har fått slut på en del förnödenheter behöver vi handla därför har vi valt att den här gången, för första gången ska åka till Loftahammar som inte ligger så långt härifrån.

Vi behöver ladda våra batterier och motoriserar från S Malmö förbi N Malmö och förbi Solidö och Smågå till leden som för oss mot Loftahammar som ligger som vid en insjö med ett litet smalt inlopp i ett trångt sund med 2 meters djup.

Det är ganska fullbelagt vid bryggan men vi får en bra plats på mitten av den ungefär. Det är soligt och ganska varmt och blåser 6-7 och vinden ska ju öka så vi kommer ligga bra här. Här i hamnen finns ett Marincenter/ varv, en watskibutik som också är hamnkontor och en restaurang Sjökrogen. Vi snyggar till oss lite och samlar ihop våra soppåsar och tomburkar och går de 300 meterna som avståndet till ortens centralgata med icabutik, bageri och restaurang mm finns. Det kurrar lite i våra magar, det är ju efter lunchtid så vi går in på Stures Bageri och tar in varsin räkrondell med öl- ja jag kallar de här räkmackorna räkrondeller med här kallades de för Stures stora räkmacka….

Ica butiken är stor och välsorterad och vi får tag i allt vi tänkt oss för den kommande veckan och lite extra kan vara bra att ha saker, om man blir lite extra sugen…det är skönt att det var så nära tillbaka till båten för det blir en hel del att bära på, speciellt skönt är det då jag körde sönder vår dramatenvagn i Färjestaden då jag skulle ut till bryggan då den var fullastad….

På vägen ner till båten ser vi först detta trafikmärke

Sedan kommer denna…

Jag går och tar en efterlängtad dusch och hårtvätt medan Reidar lagar fjärrkontrollsfästet till autopiloten som gått sönder när den kom i kläm när vi lade till. Det blåser en hel del och vi sätter upp kapellet så vi får sitta i lä. Där inne bäddar jag in mig i kuddar och filtar och lyssnar på sommarprogrammet, löser korsord och kanske slumrar jag till en stund…. på kvällen blir det bryggpromenad- det finns en hel del båtar att titta på för den här hamnen är ganska stor. En bebodd modern husbåt finns vid den yttre bryggan och där finns också ett riktigt sk husbåt, som ser ut som ett hus de satt på en flotte, det visar sig att det är en rejäl bastuflotte….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*