Loftahammar – Torrö / trollviken

Onsdag

Det blev ingen storm i går och det blir inget regn idag så vi ändrar våra planer igen och åker lite längre idag än vi tänkte först genom en smal spännande led och sen norrut till Stora Askö där vi stannat flera gånger och vet en skyddad vik att svaja i.

Forfarande N-No vind i 5-7 s och vid ett par öppna ställen är det ganska höga vågor, Reidar får slita lite med kryssen och 106;an, men ändå har vi en skön segling i solen. Vid 15.30 tiden är vi framme vid vårt mål, den sista biten får vi kappas lite med en båt som absolut ska in till berget före oss, nu har vi ju inte tänkt att gå i land så vi svajar med 3 andra båtar i viken.

Reidar badar, vi solar och äter en riktig festmåltid till middag: Kallrökt Lax från Sandvik, Färskpotatis och tomater närproducerade i Loftahammartrakten och dito jordgubbar med vispad grädde… Vem har sagt att man inte kan äta söndagsmiddag en onsdag? Inte jag i alla fall.

Reidar jobbar med sitt projekt att föra in naturhamnarna från boken Landsort- Skanör i plottern, det blir lättare att hitta dem utan att leta i boken när man närmar sig…

Regeringskris i Sverige så vi tar oss tid att titta på aktuellt på kvällen och uppdaterar oss på vad som hänt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*