Slangbyte vattentank

Jag har sett hur skitig slangen är till påfyllningen för färskvatten. Så i Loftahammar köpte jag en bit 38mm slang. Jag tänker byta den medan Ewa solar och badar. Enkelt. Det kan högst ta en halvtimme.

Men, nu undrar jag hur Rosätra tänkt? De som alltid gör så bra jobb! Däcksanslutningen är 38mm men anslutningen i tanken är bara 32mm??? Den befintliga slangen är bara hopdragen med slangklämman över stoden på tanken.

Nu när jag skruvat bort kojbotten vid tanken så vill jag gärna få ihop detta med den nya slangen. Det slutar med att jag lindar tejp runt slangstosen för att öka diametern. Jag har en 90°-böj som följde med toaletten som kommer till användning.

Jag är inte nöjd med detta så när vi någon dag senare är i Nynäshamn så köper jag en övergång från 38-32, en 32mm vinkel och en bit 32-slang. I fall det kommer att läcka så kan jag göra om.

Jag passar också på att fästa kedjan till påfylltningslocket, som varit lös länge, med en försänkt skruv.

Efter semestern gör jag om allt en gång till med “Rätt” grejor.

Det var i alla fall dags att byta den gamla slangen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*