Valdemarsvik – Spårö – Oskarshamn

.

söndag

Yra efter karneval (karnevalsyra) så seglar vi vidare söder ut. Någonstans nedåt Västervik tror vi. Vi får kryssa hela dagen och när vi passerar Väderskär så gör vi ett långt sb-slag ut på havet och sedan ett långt bb-slag ända ner till Spårö.

Vi hittar fina klippor i en vik på Krokö. Några barn badar men vi fegar för det är bara 16°.


måndag

Till i morgon hotar metrologerna med regn och hårda nord-vindar så vi vill ligga i hamn då. Så vi siktar på Oskarshamn. Dit får vi lite varierade vindar men vi kan sätta spinnakern den sista biten in mot Oskarshamn. NO 2-3 m/s

Den trogne hamnvärden Emil tar emot på bryggan i Ernemar. Han har fått tillbaka båda hamnarna nu när ProMarina lämnat Oskarshamn. 150:- inklusive el kostade det nu. Efter att ha hört VHF vädret på eftermiddagen då de spår N-NV 11-14 m/s under natten, så byter vi plats i hamnen. Lägger oss längs bakom en av bryggorna.

Metrologerna hade fel igen. OK! Omkring nord men bara ca 3-4 m/s under natten. Inte 11-14…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*