Semestern 2018 dag 1

söndag 22 juli

Jag startar själv från Kvarnviken då Ewa har en vecka kvar att jobba. Planen är att jag skall gå norr ut i Stockholms skärgård och Ewa hoppar på i Grisslehamn. Sedan får vi se om det blir Åland-Finland eller Höga kusten.

Efter att ha passerat Nockebybron kl 11 så blir nästa öppning 12:30 vid Liljeholmen. Men redan 11:15 så ringer Ewa och meddelar att Skansbron är trasig och står halvöppen. Ingen prognos för felavhjälpning. Jag ringer till Hammarbyslussen och rådet jag får är: ”Gå ut via Södertälje”!

Jag viker av vid Ålsten ner mot Kungshatt. Detta blir en omväg på två till tre dagar. Men jag har ju tid…

När jag har slussat och kommit ner till Järnvägsbron söder om Södertälje så hissar jag på. Det är lite spännande för jag har ett alldeles nytt storsegel som jag hämtade i fredags.

Ganska snart ökar vinden och jag tar ett rev. Efter någon timmes segling, som går alldeles utmärkt upptäcker jag att nya seglet redan är skadat vid revöljetten. Duken har släppt från öljetten. Antagligen har inte webbingbandet varit tajt nog när de sytt fast det.

Avslutar seglingen vid Oaxen och ringer Ewa. Hon får komma med det gamla storseglet och ta med det nya till segelmakaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*