Figeholm – Spårö

Körde leden norrut, vinden var mycket starkare från väst än prognoserna och det var ganska hög sjö och spännande att ta sig igenom den smala leden, som tur var mötte vi bara en enda båt där men naturligtvis där det var som smalast…

I slutet av leden när vi kommit upp mot Simpevarp hissade vi på och Reidar valde att vi istället för att krångla i leden styrde ut oss på öppna havet, det var hög sjö och många vågor att ta oss igenom och det var skönt att komma ner till Kråkelund och kunna falla av och få SV vinden bakifrån,då upptäcket vi att jag glömt att stänga luckan på fördäck vilket resulterat i att allt i förpiken var blött- Dynor, madrasser, sängkläder och mina kläder jag lite slarvigt förvarat i en hopvikt hög i en änden av kojen för att snabbt komma åt dem då de behövdes…. somliga straffar Gud meddetsamma sägs det- och jag fick ett stor jobb med att få allt torrt, inte helt lätt då det var småregn i luften. jag hängde upp kläder och lakan på tork i hela kabyssen. Som tur var hade vi ett extra täcke och kudde att ta till och det finns ju mer än en sovplats ombord.

Eftersom vi i morgon har bestämt tid att vara i Västervik och vi ville komma så nära som möjligt åkte vi upp till Spårö  och Persholmen där vi lade oss på svaj i närheten av klubbhuset som finns där.

Vi var ganska trötta efter den hårda seglingen, så det var inga problem alls att komma i säng tidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*