Trubbel i Västervik

.
onsdag

I dag skall den nya storen komma med UPS-bud till Västerviks Vandrarhem som ligger i gästhamnen. Vi hissar på för att få seglen torra efter gårdagens och nattens regn. Allra helst storen som skall packas ner. Vi kryssar i 3-5 m/s över Lucernafjärden.

När vi kommer in till Wikingarnas så börjar vi leta efter en grönmarkerad plats. På inre bryggan finns ingen. Vi vill helst ligga med fören mot vinden om vi skall ta ner storen.

På nästa brygga finns ingen plats heller så vi får backa ut. När jag lägger i backen så händer inget. Motorn går bara upp i varv. Vi glider vidare in mot land och en tillskyndande medlem ropar att det är grunt. Det vet vi vid det här laget då vi redan står fast. Något måste ha hänt med drevet eller växelviren.

Det går att växla direkt på drevet så jag får gå ner i motorrummet och växla medan Ewa styr och gasar. Den tillskyndande medlemmen har nu förstått situationen och ropar att det finns en serviceplats längst in vid första bryggan. Dit tar vi oss mestadels backande. Jag hoppar upp och ner mellan motorrum och sittbrunn. Tillslut så har vi lagt till vid kajen.

Efter lite meckande kan vi konstatera att växelviren har gått av.

Efter rundringning och koll på Erlandssons hemsida så får vi kontakt med Pampas Marina i Västervik. De kan ha en vire hemma om en timme.

Ewa försöker hitta en lånecykel i hamnen men det är tomt och öde. Vi går till gästhamnen för att fråga om cykel. Till vandrarhemmet har storseglet anlänt så vi börjar med att bära det till båten. Sedan går jag tillbaks och hyr en cykel. 100:- / dag. Sedan cyklar jag ner till Pampas. De har inte hunnit hämta viren ännu men efter en halvtimme är den där. Vi fattar aldrig hur detta gick till.

Jag tog en extra vire på 11″ som får vara reserv till gasen trots att den inte är trasig. Ännu. Bra att ha!

När jag kommer till baks till båten så har Ewa börjat ta bort den gamla storen. Vi hjälps åt med att ta bort den gamla och sätta dit den nya…

…innan jag ger mig på att byta viren.

Mitt i allt detta kommer varor vi beställt från ICA Maxi med bil.

Till slut är allt fixat och Ewa lagar Tacos.

Puh vilken dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*