Kålmosö – Harstena

Fredag

prognosen säger SW 8-11 och ökande så vi ser till att komma i väg tidigt för att vara på Harstena innan vinden blir för hård. Vi har först plattläns och lite bök med focken, men efter fiskelägret vid Källskär blir det bättre och vi sträcker så gott som hela vägen förbi Kättilö och upp till Harstena.

Reidar undrar ibland på hösten hur många båtar det ligger i flisfladen därute, i går när vi kom låg det 2 båtar på svaj och vi fick ligga alldeles ensamma vid klippan…

Ett måste på Harstena är att gå till bageriet- det verkar vara en gammal tradition i den här familjen- numera kan man ju hitta information på nätet om när saker och ting har öppet och så, men om bageriet på Harstena  kunde vi bara hitta att de öppnade till midsommar och har öppet 8-18 alla dagar…. vi chansade och gick dit. När vi gick hördes åskmuller från fastlandet, men Reidar kollade väderprognoserna och vi skulle klara oss från regn….

Bageriet var öppet- ända till på söndag och vi köpte bullar, bröd och så tog vi varsin dricka och chokladboll som vi fikade upp på uteplatsen, och mitt i fikastunden började det regna!

När skuren avtagit gick vi ner till byn och tittade in i butiken där för att se om de hade någon rökt fisk- det var ganska tomt i disken, men 4 böcklingar köpte vi med oss. Just som vi skulle gå kom nästa regnskur- folk som satt ute och fikade och åt glass kom in i butiken för att komma undan regnet och där stod vi alla en kvart tjugo minuter innan regnet upphörde och vi kunde skynda oss till båten.

 

 

 

Reidar lagade till middag med den äran- en riktig festmåltid lyckades han få ihop med hjälp av oxfilé, sås och potatis och med ett glas rött kändes det riktigt lyxigt att jag själv fick vara ledig och göra något annat än att stå vid spisen.

På kvällen tog vi varsin bulle- jag har genom åren hört om dessa goda bullar på denna ö- och visst har de varit det, kanske inte godast i världen med de har varit goda, men i går blev jag besviken….. kanske är jag bortskämd, men att betala fullt pris för den här bullen…. jag känner mig allt lite lurad

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*