Kålmosö viken

Torsdag

När vi närmade oss Stora Askö, Flatvarp, såg vi att det var utplacerat röda koner med en skylt på många av öarna. Det var här olja flöt i land när det stora fartyget gick på grund här utanför, för en månad sen ungefär ( Häromdagen såg vi hur det fartyget bogserades utanför Öland från Oskarshamn mot Polen, dit den skulle till ett varv).

Vi har en gång tidigare, i det här området, hittat en populär vik på baksidan av Torrö och eftersom det var sydlig vind i dag också och man där kan lägga till i lä från den vinden, åkte vi dit och lade oss vid en flat häll lite utanför N Stäket. På andra sidan viken finns Åsvikelandets naturreservat med några naturstigar, så efter att ha ätit lite lunch tog vi oss över berget och bort mot den sidan av viken för att gå en runda.

2 timmar senare var vi tillbaka, trötta och svettiga och då var det skönt med ett dopp i det 19 gradiga vattnet. Sedan lågtrycket kom försvann den sköna badtemperaturen över en natt och den här veckan har det inte varit över 20 grader någon dag.

Vi var alldeles ensamma i den här viken, de flesta har väl börjat jobba förstås, de enstaka båtar vi möte verkar vara hemvändande tyskar och danskar i dessa dagar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*