Fin segling till Granskär

.
fredag

Ledig dag. Fint väder. Vinden är ost 4-8

Jag kommer i väg vid 10-tiden. I går handlade jag och fyllde vatten så allt är klart för avfärd. Vinden varierar mellan NO-O så det är växlande halvvind och slör.

Jag passerar Norrsundet vid 13-tiden och det är ett 10-tal båtar där redan. När jag kommer ut på Björken blir det platt-läns. Jag hade funderingar på att gå till Härjarö. Mest för att kunna gå en långpromenad där. Nu blir det ändå Granskär. När jag går in i fladen så inser jag att berget inne i viken kan bli bra förtöjning. Där är det lä. Jag skall i dag prova tilläggning med ankarspelet. Solo.

När jag rundar udden så ser jag att det redan ligger en båt just där. Typiskt. Men det är en klubbkompis i Contrast 33 Wilma. Så jag får fin plats intill dem och hjälp med tilläggningen. Ankarspelet gör ändå vad det skall.

Bjuds på fika och en angörare efter att ha gjort ship-shape ombord.

Senare tar jag en promenad runt ön. Lite träd har blåst ner. En del för länge sedan

Och en del nyligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*