Norrviken – Nynäshamn

.
fredag

Nordanvinden har inte gett upp men innan vi släpper bojen så byter vi försegel. Det är dags att ta fram 106%-focken. Vindne gör att det är extra bökigt att byta segel. Focken har varit på lagning/reparation under vintern. Det var en reva i förliket pga. att inmataren är vass och skär sönder förliket. Reidar har slipat av detta och UK har reparerat detta. Vi trodde att de hade bytt hela förliket som de sagt, men det visar sig att de bara har sytt på en lagningslapp vilket gör att det åter igen fastnar i inmataren på förstagsprofilen.

Det är fredag förmiddag och redan vid elvatiden har flera båtar redan kommit, Norrviken är visst ett populärt ställe att hänga på under helgerna. När jag krokat loss oss säger Reidar att någonting verkar ha hänt med rodret som går mycket trögt, det blir några stressade minuter innan vi hittar en lina som hamnat i vattnet- kanske hade den fastnat på något sätt för plötsligt är allt som det ska igen. Det var skotet till den självslående focken, som vi just tagit bort, som hamnat i vattnet och troligen kommit i kläm vid rodret. Tur att den inte gick in i propellern.

Vi hissar på redan innan vi kommer ut från viken till Nämdöfjärden och drar söderut, vi funderar på Utö eller Nynäshamn och bestämmer oss för att satsa på Nynäshamn-det är fredag och dusch, bastu och räkmacka lockar. Vi behöver också handla lite och säga vad man vill om Utös ica, den större orten har ju lite mer att välja på…

Vi sträcker hela vägen och hittar en bra Y-bom som vi slipper dela. Vi börjar med att betala hamnavgiften och gå till respektive bekvämlighetsinrättning- en stund i bastun blev det, för trots att det är ganska varmt har vi suttit ute i blåsten och är lite frusna av oss.

Rökeriets räkmacka är en tradition för oss när vi är i Nynäs och förståss god dricka från det lokala bryggeriet..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*