Nynäshamn – Ringsö

.
lördag

I morse hade jag satt klockan på ringning, för kl 8 kommer brödbilen och vi har ett fram emot nybakat till frukosten. Reidar behöver lite extra motion och har bestämt sig för att starta dagen med en långpromenad före frukosten. Så när jag är tillbaka med bullarna sticker han iväg och jag pysslar med båten- fyller vatten, tar bort kapellen, städar undan och fixar med frukosten medan jag lyssnar på Ring så spelar vi.

När Reidar är tillbaka efter promenad och dusch och vi ätit frukost tar vi varsin ryggsäck och går till coop och handlar lite färskvaror vi behöver de kommande dagarna.

Vi motoriserar en bit ner mot Kallskär där vi hissar på och rullar ut och tar ut kursen mot leden mellan Torö och Landsort. Det är inte alls mycket båtar ute så det är ingen trängsel i den trånga leden och vi kommer ut på Asköfjärden

och sträcker upp mot Sävsundet där vi tar ner segel och går för motor till Ringsö där vi lägger oss på svaj bland alla andra båtar som redan ligger där. Vi har inte sett så många båtar på en och samma gång på hela vår semester och inte på Ringsö heller förut…

Det är över 21 grader i vattnet och det är skönt att ta en dopp den här dagen som är sommarens hittills varmaste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*