Till Lidö

.
lördag

Vi siktar i dag att gå norr ut med slutmål Lidö. Vinden skall vara väst 8-10 så vi funderar på att gå lite inåt Blidö. Vi startar med ett rev från Lökaö. När vi kommer upp till norra Möja så tycker vi inte att det blåser så mycket så vi tar i stället den yttre vägen där vi har slör ända upp till Rödlöga.

Sedan händer något konstigt vid Sundskär. Från Tjockö ser vi två båtar komma på plattläns. Har de nordlig vind? Strax får vi back i seglen och får börja kryssa. Det blir iofs fin kryss upp förbi Kapellskär och vinden är nu NO. Vilket betyder lä vid bryggan på Lidö. Men vinden skall vända en gång till under kvällen och bli SV.

Vi får hjälp in till bryggan och jag kan ta rodret och Ewa slippa “hoppa”.

Vi går en skön promenad. Först upp till Värdshuset och betalar hamnavgiften. De hade premiär för årets säsong i går men det är mycket middagsgäster även i dag. Vi går vidare en sväng upp mot vandrarhemmet.

När vi kommer till baks till bryggan så vrider vinden till förväntade SV och en båt på andra sidan flyttar till vår sida. Nu kan vi återgälda välkomnandet och vi tar deras stävtampar. Vi har bra fäste men det rycker betänkligt i förtamparna. Det är 8m/s rakt i sidan och vi förstärker med en extra gummifjäder på lovartssidan. Ankaret sitter i alla fall bra. Det mojnar fram mot natten och vi får bra sömn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*