FIGEHOLM – OSKARSHAMN

Varm stilla morgon startas med frukost i sittbrunnen.

Reidar lagar försegelskapellet där översta öglan har gått sönder och ersätts av ett band. Själv tar jag ett dopp- kanske semesterns sista?

Vi går för motor ut i den trånga leden och ner i leden mot Oskarshamn med focken utrullad, vid Flintbådan åkte vi ut ur leden, hissar storen och sätter kursen mot dagens mål.

Oskarhamns hamn är så gott som tom, ett par långsidesliggandes stora motorbåtar, en dansk X- båt vi sett i Västervi och 2 tomma motorbåtar i y- bommar på gästbryggan- det är det hela. Vi tar en bojplats långt in på bryggan.

Det är en varm dag och vi njuter en stund i solen och äter lunch, sen gör Reidar en storstädning av däck och i sittbrunnen- alla durkar skuras och tvättas rena…. det var lite välbehövligt ser man när stora durken lyfts bort.

Vi tar en promenad upp på stan. Jag har bara varit här en gång förut, det var min första seglingssommar för tio år sen, då minns jag att det var hamnfest och att den där kärnavfallsbåten Sigun låg i hamnen, och vi var dit på en visning. Men något annat kommer jag inte ihåg.

Vi strosar omkring en stund i citykärnan, jag har tidigare sagt att jag ville gå på ett riktigt konditori och få ordenligt kaffe med något gott till och till slut kommer vi till Nillssons konditori, som har en fantastisk retro miljö ala 60 tal, och så mycket godsaker att det är svårt att välja, men till slut sitter vi ute med latte, cola, en budapestbakese och en kiwikaka med maräng på. Åh det var så gott…Det visste säkert sparvarna som satt och titta på oss på en liten mur bredvid vårt bort- de såg så söta ut…

På tillbakavägen gick vi in på coop och köpte lite ditt som datt….

Efter middagen tog vi en kvällspromenad, förbi värdens längsta soffa och en sväng till parken. Från city hördes folksorl, förmodligen från uteserveringarna där folk i stan firade sommarens sista fredagskväll…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*