KBS -OAXEN

Vid halv 12 tiden kunde vi kasta loss från bryggan.. då var alla matvaror vi släpat ner nerstuvat där vi ville ha dem… det kommer bli lite svårt de närmaste dagarna att hitta någonting i kylen – om man inte är den som varit den som travat ner allt i boxen förståss…

jag tror vi klarar oss ett par dagar nu utan att svälta ihjäl…

Väderprognosen för den kommande veckan har ju sett lovande ut med mycket sol, varma svaga vindar, så här såg en jämförelse med väder appen och verkligheten ut när vi åkte…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi gick under Nockebybron straxt efter 12 och tuffade fram mot Södertälje, eftersom det var lunchtid vid det laget fick jag göra mitt primiärförsäk att hitta i boxen, det lyckades så vi kunde få lite korv och bröd.

Vi hade gott om tid att komma till Mälarbrons öppning, vi fick till och med vänta en god stund innan det var öppning och vi kunde tuffa mot slussen…. som enligt infoskylten skulle öppnas nästa gång 14.15- en blick på våra klockor sa oss att den nu var 16 så då borde ju slussen öppnas 16.15…. Men- då kom ett fartyg från söder så det blev att vänta vid bryggan en stund. Reidar passade på att betala 200 kr som slussavgiften kostar och när fartyget var igenom stängdes inte portarna så vi åkte in tillsammans med en annan segelbåt, en liten motorbåt, en mindre ångbåt och en ribb från kustbevakningen. kanske var det en liten extraslussning pga kustbevakningen, det kändes skönt att slippa vänta en timma till ialla fall…

När vi slussat och var på väg mot Brandalssund började det kurra i magen så jag gjorde iordning lite middag- wookgrönsaker och grillad kyckling som vi åt innan vi satte segel och kryssade till Oaxen, där vi har en vik vi svajat i några gånger- där la vi ankar för natten…

När vi kommit i ordning med allt som skulle göras, öppnade vi en flaska Cava för att fira att vi äntligen får lite semester och att Reidar nu är klar med sin behandling

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*