HÖGHOLM – ÖSTRA SACKHOLMEN

Det har varit en lugn natt, vinden har vridit lite på V men det har vi inte märkt någonting av. Efter sedvanliga morgonbestyr drar vi upp ankaret för att ge oss av. Att dra upp ankaret tog sin lilla tid, för förutom att vi kommit in i ett magnetstim  när vi kom hit, har vi också hamnat i ett grönsaksland….

Blås tång ska ju vara ett tecken på att vattnet är frisk i alla fall ;).

Reidar fixar så att vi får upp Code One seglet och det ger oss bra fart upp mot Arkö, där vinden ökar och till sist vrider så vi får rulla in och kryssa ett par slag just förbi Arkö förståss och naturligtvis en mötande båt just som jag ska göra ett slag. Vid Lundarna försöker vi rulla ut Polacken som vi kallar honom ( seglet är ju tillverkat i Polen, därför kallar vi det så) när vi kommer ut på Bråviken, och det går bra ett tag men när vi närmar oss fyren Vinterklasen har vinden blivit allt svagare och fyller inte seglet, så kapten bestämmer sig för att ta upp Spinnackern ( som förövrigt går under namnet Polskan här på båten, men det är en annan historia som vi kan berätta en annan gång )

Med Spinnaren kommer vi ända förbi Stora Trässö men där får vi dra ner strumpan och packa ner den i sin väska igen och rullar ut vår Fock och fortsätta färden mot Sackholmen, som vi funderar på ska bli vårt mål för dagen….

När jag lagar middag inser jag att jag gjort en miss i går när vi handlade, jag var övertygad om att vi hade ett paket smör till i boxen men nu inser jag att så var det inte alls och att vi kommer vara utan till mackorna efter i morgon… hur kunde det bli så? känns så onödigt när vi handlade så sent som i går…. vi har ialla fall en tub mjukost och det får duga tills vi kommer till Södertälje. jag har kollat med både Skanssundet och Farsta havsbads camping, men de har ju inte öppet längre när det är lågsäsong…. 🙁

Just här där vi ligger i kväll var vi till vår första sommar- då var jag tuff och badade i det 17 gradiga vattnet, men det skippar jag den här gången….Vi får en fin solig kväll, även om det blir lite svalt redan vid 18 tiden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*