STUGVIKEN – HÖGHOLM

Soligt och varmare än man trodde, det gick att sitta i tältet och äta frukost idag också…

Efter en pratstund med våra grannar kommer vi iväg redan vid 9.30, målet idag är Risö där vi tror att vi kan ligga i bra lä, men på vägen dit ska vi stanna till iFyrudden och handla lite….

Det är ganska svag S vind när vi startar men vindstyrkan ökar när vi närmar oss Fyrudden. Jag seglar och Reidar är på toa när det är dags för ett vägval, jag ropar ner till kapten- Ska jag gå genom genvägen eller runda ön? Genvägen blir svaret annars får vi höjda så mycket sen….jag som redan börjat svänga upp för att runda Flisö svänger tillbaka och styr upp mot Flissundet i stället ( jag hade en segelbåt före mig som gick den vägen ) Reidar kommer upp, ser sig omkring och säger- oj är vi redan här? Här har jag aldrig gått… en närmare titt på plottern och på ekolodet ger mig lite fjärilar i magen…. det är bara lite över 2 meter djupt på sina ställen…. det går bra i alla fall och bakom Flisö tar vi ner seglet och styr in mot Fyrudden. Det är pålandsvind och lite guppigt och stökigt i hamnen, men vi har inga problem med att gå in i en av y-bommarna. Vi fyller vatten och sen går vi och handlar och Handlarn….

Efter sommaren sista? glass vill Reidar absolut gå in till toatömningssugen som finns vid tankbryggan. Tanken är visst att man ska ligga längst med kajen och dit in är det inga problem, det är värre när vi ska ut för vinden har ökat upp mot 8 och vi får böka och stöka ett tag innan vi kommer iväg- och naturligtvis kommer en ö-taxibåt när vi krånglar som värst och vi har kommit in på den del av kajen han tycker är hans tilläggningsplats- när han förstår att vi gör allt för att komma därifrån hjälper han till lite i alla fall och så småningom kan vi backa ut därifrån, runda piren och hissa upp seglet igen.

Vi går förbi Väggö och upp mot Aspöja, vi har bra fart i den ganska starka S vinden ( 5-9 ).

Vi lägger oss på svaj i Risöfladern, men efter någon timma tycker vi att det blir för blåsigt så vi åker till en annan vik vi har svajat i ett par gånger som ligger precis på utsidan av Risös sydsida. Här är alldeles vindstilla och vi får bra lä och när vi lagt i ankaret tittar jag ner i vattnet som fullkomligt vimlar av öronmagneter…..är det ett tecken på att vattnet är jättefint här? eller är det dåligt? hur lever egentligen magneter, och varför är de så många? Vattnet är i alla fall klart fast på den här bilden ser det ju mest grumligt ut av alla magneterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*