Aspö – Hällevik

Lördag

Vart ska vi åka idag?

Mot Karlshamn? Vi har lugn sydostvind, ska vi inte ta och passa på och åka till Hanö eller kanske lite längre?

Så fick det bli, vi hissade upp vår Code Zero och satte kurs mot Hanö. Hanöbukten låg lugn och vi tuffade på i maklig takt med vinden snett bakifrån, solade, lagade lunch, lyssnade på ljudböcker och pysslade med lite ditt och datt som man gör när man har några timmar på sig och någonstans under vägen så kom någon av oss på en ny idé- När det är så här lugnt och fint kan i väl fortsätta förbi Hanö och gå till Hällevik så tar vi Hanö i morgon på tillbakavägen….

Sagt och gjort, vi fortsatte och kom framåt eftermiddagen fram till Hällevik, som är en fd fiskeby som numera har blivit badort. Det var en ganska grund insegling som inte var så mycket utprickad men i hamnbeskrivningen vi läste skulle man se upp för ett grund precis vid inloppet och att gästplatserna var innanför pirarna och vid nocken på ett par bryggor.

Vi tog en plats på en bryggnock och när vi kommit iordning tog vi en promenad ner till själva byn. Där visade det sig att man gjort nya gästbryggor närmare själva byn sedan vår hamnbok trycktes. Man betalade i en automat vid det stängda hamnkontoret. Det fanns en stor Ica-butik där en del av butiken var en Watski avdelnig, och Reidar som alltid är i behov av någon liten bra att ha båtgrej hittade både koppartråd till ankarspelet och ett litet block han behövde.

Till fiskaffären var det lång  kö, dels för att folk höll avstånd i kön och dels för att bara några fick vara i butiken samtidigt, den skulle stänga om en halvtimma och vi ville gå till restaurangen i hamnen och äta så vi insåg att vi inte skulle få någon färsk fick den här gången heller.

På Dagmars fisk och rökeri fick vi vänta en halvtimme på ett bord i deras bar i en bakgårdsträdgård men utsikt över hamnen med lite gott i glasen. Sen blev det räkmacka till kaptenen och en sallad med räkor och alldeles för mycket quinoa i till hopp- i-landkallan.

Efter middag tog vi en tur ut på de nya gästhamnsbryggorna innan vi tog en promenad tillbaka till vår brygga. Från campingen hördes musik från en fest och på himlen var det en riktigt full måne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*