Kristianopel – Aspö

Vinden har äntligen lugnat sig när vi kastar loss från brygga och styr mot nya äventyr söderut för att gå mot Karlskrona. Vi har ju varit i Karlskrona flera gånger tidigare så den här gången ville vi hitta en för oss ny pärla, vi hade flera förslag på ställen som Torhamn, en naturhamn vi sett vid Svanö eller kryssarklubbsbojen vid Senoren kanske?

Ute i Kalmarsund får vi bleke och kör motorn nedåt Sandhamn tills vinden ökar så vi kan slöra ner mot utlängan, sen sträcker vi i den smala leden som går förbi Torhamn mot Senoren.

Det blev till slut Aspö söder om Karlskrona som blev vår natthamn, drottningsskär.  Där huserar en liten båtklubb som har några gästplatser, det är en vacker fredagskväll i Juli och hamnen är fylld med båtar som vi uppfattar är medlemmar i båtklubben, men vi får en bra ledig plats vid en liten fiskebåt.

Vi fixar lite middag och sen går vi till den lilla byns ica affär och fyller på kylen med olika mjölkprodukter, bröd och grönt innan vi tar en kort promenad till Aspös sevärdhet Drottningkastellet, en försvarsanläggning från slutet av 1600 talet. Hit går turbåtar från stan men när vi kom var det stängt så vi kom inte in i själva huset, men vi kunde strosa runt fritt på gården runtomkring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*