Färjestaden – Påskallavik

Lördag

Mulet när vi kastar loss före frukost, testar toasugen som fungerar och motoriserar upp till bron. På radion pratar de om regn och åskskurar söder om Öland, vi kollar väderradarn i appen Baltrad och ser att det är oväder i form av regn och åska på väg norrut från Blekingekusten. Vindarna är ganska ojämna, mest svaga och vi varvar mellan att hissa och rulla ut och att motorisera medan regnmolnen jagar oss norrut, men vi klarar oss utan regn och rusk den här dagen och får så småningom en solig och varm dag.

Vi hade tänkt komma till Figeholm, men den långsamma seglingen gör att vi hamnar i Påskallavik. Där har jag bara varit en gång förut och det var några år sen med den förra båten, så det känns lite som att komma till ett nytt ställe. Vid gästhamnens brygga ligger en liten motorbåt och en tysk segelbåt så vi kan välja vilken boj vi vill.

Reidar går till pizzerian och vi sitter i hamnen och äter middag i solen- det är varmt och dagen efter hör jag att Oskarshamn, ett stenkast härifrån är Sveriges varmaste ord den här dagen. Efter maten går jag en promenad och hittar till Källströmsgården, där konstnären Arvid Källström bodde, själva museumet och caféet är stängda i sommar, men att gå runt i trädgården är ju ok. även om man inte tycker konsten är det vackraste man sett så blir man imponerad av hur stora verken är.

När jag står och diskar ropar Reidar att jag ska kolla för nu kommer en bekant, jag tittar ut och vem får jag se om inte den kristna båten Shalom igen som lägger till vid bryggan bakom- Jaha, tänker vi förståss… snart får vi underhållning igen, men när jag kommer tillbaka från min promenad har de lämnat bryggan igen, kanske var det byte av besättning eller vattenpåfyllning som gjorde att de kom till Påskallavik, de hör ju hemma i Oskarshamn.

Det blev en lång dag och ikväll är det skönt att krypa ner i kojen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*