Figeholm – Stora Järö

Måndag

Min sista semestervecka börjar med blixt och dunder. Det var ingen överraskning att det skulle braka loss, vi hade redan bestämt oss för att vänta ut ovädret som skulle komma på morgonen innan vi drog vidare. Men regnet var något försenat så vi hann gå en promenad innan… om det inte hade varit ett litet besök på toa hade vi klarat oss helt torrskodda tillbaka…

Vid ett tiden har regnet slutat och vi kan åka… och så måste vi ju tömma en tank och fylla på en annan. Vid tankbryggan ligger en mintgrön sunseeker med en familj från Ljusterö som köpt båten i Tyskland och kört den därifrån och som gått från Byxelkrok och blivit överrakade av regn, hagel och höga vågor ute vid Blå Jungrun. Nu hade de stannat för att tanka och torka lite. Det var strul med automaten så Reidar ringde till de som har hand om den så att de kunde komma och hjälpa till. Killen skyllde lite på åskan som varit, men vi hade sett att felet fanns innan ovädret på vår promenad och efter lite omstarter här och där kom automaten igång och vi fick våra 10-12 lite diesel till slut och kunde köra upp mot Simpevarp där vi hissade på och tog oss ut på en mycket gungig  men fin kryss i 6-8 upp mot Kråkelund.

Vi drar förbi vippholmarna där en ensam båt ligger på kryssarklubbsbojen och passerar Mannens fyr och går in i den trånga kanalen mellan Skavdö och Trätholmen där vi får lä och kan ta ner seglen. Reidar har spanat in en svajvik vi ska testa bakom Brunnäset och Stora Järö som ligger en liten bit norr om Järsö. Här är en liten skyddad skärgård vi letat oss in i förut men många obebodda små öar och svajvikar där man kan hitta lä en vindstark dag.

Här får vi en lugn kväll med en fin solnedgångshimmel

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*