Stora Järö – Smågö

Tisdag

Vi hissar på vid Brunnäset och jag kryssar oss förbi Muleglo, Nävelsö och ut i leden vid Bussgrund för fortsatt färd mot Spårö, Idö trakten. Vi har som mål idag att komma till Hasselö norr om Västervik som ska vara ett populärt utflyktsmål i trakten med sandstrand, vandrings möjligheter och restaurang. Det är ett mål vi sett fram emot att besöka länge men det har inte passat med vindarna att kunna ligga där. Det gör det idag och vi ser fram emot att äntligen komma dit.

Men när vi kommer fram vid lunchtid är där redan fullt på bryggan bla för att en stor motorbåt ligger långsides, så vi bestämmer oss för att istället leta rätt på ett bra ställe längre in i området mot Loftahammar. I det här området har vi varit flera gånger och det finns fullt med ställen och nu är inte så många båtar ute så vi kan nästan bara välja och vraka bland smultronställena.

I dag väljer vi Smågö och ett berg vi tar i land på. Efter ett par timmar får vi sällskap- men på ok avstånd av en stor arcona med ett äldre par.

Vi slappar, badar, äter middag och har det bra och morgonen efter får vi höra på lokalnyheterna om att det hänt en motorbåtsolycka nere vid Hasselö på morgonen- 2 motorbåtar har krockat med varandra och personer om bord skadats och åkt helikopter till sjukhus. Då blir vi glada att vi inte stannade där i alla fall, vi har haft det så bra och lugnt här på Smågdö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*