Tärnö – Karlskrona

Måndag

Vi gick utomskärs tillbaka till Karlskrona över en lika lugn Hanöbukten som när vi åkte till Hällevik… inte ett spår syntes av gårdagens dimma eller gammal sjö och det är svårt att föreställa sig idag vilka förhållanden vi hade under gårdagen.

Vi börjar med att hissa vårt code 1 segel, men fick byta till spinnaren då vi hade vinden mest bakifrån, men till slut ger vi upp spinnaren också och går med focken med lite stöttning av motorn bitvis.  Det var soligt och varmt i den svaga vinden. I höjd med Ronneby stekte jag pannkakor till lunchen.

In mot Karlskrona förbi Aspö och Drottningsskär, vi tar ner seglen utanför Marinmuseet, då kommer en upphinnande dansk båt och väljer att gå framför fören i hög fart när vi står på däck och viker segel. Hamnen är inte ens halvfylld så han hann ju före in till en bra plats med bra marginal.

Hamnkontoret är bara delvist bemannat och man betalar i en automat och får kod till faciliteterna, men vi tar en rask promenad till Preem som ligger en bit bort på andra sidan viken gästhamnen är i för att byta gasoltub. Efter den varma svettiga rundan är det extra skönt att duscha och byta till rena kläder.

Det blir en lugn kväll i båten då vi äter middag och planerar våra timmar i staden, vi har en del småärenden att klara av innan vi åker vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*