Karlskrona – Sandhamn

Tisdag

Så fort vi ätit frukost går vi upp på stan. Vi har fått problem med avstängningsknappen på vår radio och behöver batterier till fjärrkontrollen, kuvert och så vill  Reidar titta efter ett par träningsbyxor. Jag får skavsår i mina sandaler och behöver plåster och det finns ett och annat i matväg som skall kompletteras.

Vi har ju varit i den här staden några gånger och hittar rätt så bra här men vår fiskaffär har blivit restaurang och stans bästa glassbutik som brukar ha lång kö ut på torget är stängd så det är inte riktigt som vanligt. Vi hittar i alla fall god galatoglass som vi sätter oss på en bänk och äter innan vi går till Hemköp.

Innan vi sticker äter vi lite lunch så vi ska stå oss ett par timmar. Det är västan som råder och vi får medvind förbi Senoren och sträcker i den smala utprickade leden, men sen får vi kryssa då vinden vrider mot syd och ökar i styrka. I den lilla leden mot Torhamn lyckas vi sträcka oss igenom, men när den är slut och vi har börjat fundera på om det ska bli Sandhamn eller Kristianopel är vinden upp mot 9s och vågorna bygger på. Vi bestämmer oss för Sandhamn och har fullt sjå att dra ner seglen utanför piren pga av den starka vinden.

Vi får hjälp vid kajen av en man som tar emot tamparna när vi lägger oss långsides som man gör här i Sandhamn, som är den hamn som ligger längst söderut på den svenska kusten. Det kommer några till båtar efter oss, men det är inte alls fullt här heller.

Här är både restaurangen och hamnkontoret stängda och man får betala i automat här också. Det är en liten hamn och här står många husbilar, vi funderar inte ens på om vi ska använda de gemensamma duscharna. Men vi ligger tryggt och bra och sover gott den här natten också

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*