Amerona Ny Motor. del-3

.
lördag

Efter att ha tagit upp båten och byggt upp båthuset (blir nog sista gången)

kunde jag demontera drevet. Det satt fast i Sikaflex, vilket det inte skall göra. Gummibälgen skall täta av sig själv mot bädden. Först fick jag inte upp drevet och började fundera på om växelhuset måste demonteras. Ringde seglarkompis som nyligen bytt bälg. -Näe, det skall gå att få upp med växelhuset på.
Nya försök. Och efter att ha pallat upp drevet så högt som möjligt underifrån lyckades jag lyfta och vinkla drevet och få upp det ur hålet.

Nu vart det gott om plats i motorrummet.

Efter rengöring var det dags att prova hur mycket plats nya motorn behöver. Jag vet efter att ha studerat ritningarna att jag behöver ta upp skottet bakom motorn, in mot stickkojen. Med ett burtonrör i båthuset, en lånad rulle som löper på röret och en talja, så kunde jag lyfta in motorn på plats.
Nu kunde jag se hur mycket skottet behövde sågas ur. Hela bredden och upp till listen för locket. Det var med viss nervositet som jag satte sticksågen i Rosättras fina snickerier. Så här ser det ut från stickkojen nu.

Jag försökte mäta från en tänkt centrumlinje på drevet framåt det mått som enligt ritningen skall vara mot motorn. Flyttade motorn tills den stod i våg och efter dessa mått. Nu fick jag en uppfattning om var de främre motortassarna kommer att hamna.

Jag satte också dit motorkåpan och lade på locket för att se att allt får plats. Det blir lite trångt vid generatorn men med ny lite tunnare ljudisolering så går det bra.

Nästa steg blir att kontrollera motorbädden och måla lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*