KALMAR – TIMMERNABBEN

Onsdag den 28 juli

Svaga S vindar, vi hissar spinnakern när vi passerat Ölandsbron och glider fram i 2-3 knop förbi Revsudden, där vinden ökar något men ligger fortfarande på S.

Det är riktigt varmt och vi tar en svalkande dusch i sittbrunnen..

Plötsligt ökar vinden till 6 sek och himlen bakom och till vänster om oss är mulen och mörk och åskan hörs på avstånd över land. Vi bestämmer oss för att ta ner spinnakern och hinner precis få ner den i luckan då spöregnet kommer över oss. Reidar kollar väderredarn och ser att det är två kraftiga regn som är på väg som vi, till Timmernabben, så vi seglar sakta med bara storseglet för att försöka komma efter regnet och kunna lägga till utan att behöva göra det i regn…

Och strategin håller, det regnar inte förrän vi tagit ner seglet, men slutar innan vi kommer fram och vi har precis kommit till ordning i en y-bom och fått på kapellen när nästa regnväder kommer…. Precis till fikarasten…

Middag intas på Nabbens fiskrestaurang. De har ingen räkmacka på kvällen, så det blir smörgåstårta, men ganska dålig service då vi först får in maten innan drycken vi ville ha före, eller drycken vi skulle ha till maten och får säga till om att vi inte fått några bestick… men ölen från Figeholm var god, och ja, ni ser rätt, det var chips på tallriken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*