SANDVIK – KALMAR

måndag

Det ska bli regnigt i morgon, onsdag så vi bestämmer oss för att åka till Kalmar, där kan vi kanske också få tag på gorillatejp utifall det skulle behövas.

Vindarna är åter med oss och vi får bra fart ner mot Ölandsbron, när vi passerat bron och ska ta ner seglen börjar det duggregna en liten stund, men det har slutat innan vi kommer in i gästhamnen och vi blir inte speciellt blöta.

Vi tar en boj på Baronen-sidan, där vi brukar ligga i den halvtomma hamnen. Det är en tryckande värme i Kalmar, det känns som att åskan som ska komma i natt, redan hänger i luften.

Seglingen har varit ganska lugn, men vi är båda trötta och vi börjar med att vila oss i form en stund innan vi går till köpcentrumet och Claes Olssonbutiken på jakt efter gorillatejp. Den vi tänkt oss är slut, men de har en bredare så vi tar den istället och hjälps senare åt att tejpa lite mer på seglet…

Vi har en bit oxfilé som börjat tina i frysen, och för att den inte ska bli förstör lagar vi till den och får en lyxig tisdagsmiddag med sötpotatis strips och sallat till, och efterätten blir den där vinnarglassen som Reidar får njuta riktig mycket av innan vi går på promenad i stan.

Jag pratade i duschen i Sandvik med en tjej som just varit i Kalmar, hon tipsade mig om att det blivit en ny gästbrygga vid slottet som vi ville titta på, och på vägen stötte vi på förstapristagaren i den sandskulpturtävling som just varit i Kalmar. Vi skannade information och fick tips om 3 andra deltagare i tävlingen och fick en riktig lång promenad när vi ville se dem alla fyra. När vi var längst bort i slottsparken började regnet droppa, det ökade allt mer och våra promenadsteg hem till båten blev allt raskare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*