BYXELKROK – SANDVIK

söndag 25 juli

Min andra semestervecka startar med sol och värme, precis som det ska vara och NV vindar. Idag får vi vinden snett bakifrån och snälla små vågor kluckar mot båten när vi åker söderut till Sandvik.

Det var ett par år sen vi var i Sandvik, men i den lilla hamnen har det inte hänt så mycket – jo, det gamla värdshuset har öppnat igen, visserligen bara på nedervåningen, den övre har förädlats till lägenheter. Bakom värdshuset har det byggts ett modernt fyrkantigt flerfamiljshus i tre våningar och utmed norra stranden där det en gång i tiden var stenbrott har lyxiga moderna villor tagit plats.

Vi fick en plats på den vanliga bryggan bredvid ett par från Vaxholm i en linjett 37,a. Det blev ganska fullt i hamnen mot kvällen.

Vi gjorde oss lite lunch och sen packades badväskan och vi gick för att kolla in och jämföra den här stranden med den i Byxelkrok. Själva stranden var lika mycket sten och sand på båda platserna men botten här var mera sandbotten.

Min chef råkar vara sommarölänning, så jag skickade ett meddelande och berättade att vi var här på besök, och en stund senare stod hon och maken på bryggan, så vi fick en trevlig pratstund i sittbrunnen och samtidigt lite musikunderhållning från stranden, då en halvreligös grupp spelade och sjöng. Chefen tyckte det var roligt att vi hört av oss och vill vi stanna lite längre nästa gång, får vi gärna låna en av deras bilar…

Det blev lite sen middag och sen en promenad bland de nya fina villorna, förbi den nya icaaffären och så tog vi en minigolfmatch- där priset var att bli bjuden på glass vid nästa tillfälle…

I Sandvik brukar det vara fantastiska solnedgångar, men i kväll gömmer sig solen i molnen, så vi slipper sitta och titta efter om den går och lägger sig som den ska i kväll också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*