DYVIKEN – NYNÄSHAMN

Tisdag 10 augusti

Vid tiotiden seglar vi ut på Mysingen S – SV 4-8 är prognosen. Vågorna från gårdagseftermiddagen har stillat sig och vi får fina långa kryssben ner mot Älvsnabben, men där öka vindstyrkan och vi ser ett regn och åskväder över land. Vi går samma väg som när vi kryssade åt andra hållet häromdagen och går in mellan öarna söder om Muskö för att få våglä. Det där regnet som ligger över land drar upp vind och vid Lacka tar vi smidigt och snabbt ett rev och får en lite bättre gång. När vi sen rundar Yxlö vid Svartbådan mojnar det och resten av seglatsen går som en dans.

I Nynäs ligger den största färjan vi någonsin sett…

Det är ganska tomt på båtar i Nynäs och det är smidigt för oss som lägger oss med fören mot vinden att lägga till, men vi ser andra som inte har det helt lätt att komma fast i bryggan.

Det är dags att bunkra lite inför de sista dagarna så vi går upp på stan och handlar både på coop och systemet. Tillbaka i hamnen blir det besök i brödboden och i rökeriet innan kylboxen är nästan full igen.

På grund av Corona får man inte basta, men att duscha var ändå skönt och på kvällen bjuder jag kapten på födelsedagsmiddag- han får välja precis vad han vill och vilken restaurang han vill. Det kanske inte är så svårt att gissa vad det blir?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*