GLOHALSEN – HAMNVIKEN, BOKÖ

Måndag 1/8

Lite växlande molnighet men ganska varm är det när vi lämnar Spårö vid tiotiden. Vinden är S- SV ca 5-6 och jag börjar segla oss norrut mot Storkläppens fyr. Ju närmare fyren vi kommer, desto hårdare vindbyar får vi och Reidar får ta över rodret. Mörka moln har kommit ikapp oss, men när de viker ut över havet mojnar det och så seglar jag ett tag igen.

Vi har funderat lite på vart vi ska ta vägen den här dagen men väljer att lägga oss på svaj i Hamnviken vid Bokö utanför Valdemarsvik. Här var vi förra sommaren också, så vi vet att det är en bra vik. När vi tar ner seglen och svänger in mot Bokö kommer en annan båt efter- den har vi seglat om på vägen och vi såg dem redan i Figeholm, de har gått för motor hela dagen och nu får de bråttom att komma i kapp… Det kommer flera båtar under eftermiddagen, några ligger på ett av bergen, medan vi är 5-6 stycken som svajar. Viken är stor och det går bra, vi behöver inte ligga så nära varandra att det känns obekvämt. Däremot är det bara 19 grader i vattnet, inte så lockande- vi har blivit lite bortskämda i sommar tror jag…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*