BOKÖ – HÅSKÖ

Måndag 2/8

Det är alldeles spegelblankt när vi drar upp historiens lerigaste ankare. Kättingen ser ut som en pinne när den kommer upp ur vattnet- vad skönt att vi har en så bra vattenpump och slang att spola med. När vi närmar oss gästbryggan på Bokö ligger det bara en båt där, vi har inget mål och ingen tidspress… ska vi inte passa på att gå en långpromenad fråga Reidar och det tycker jag är en bra idé, så vi lägger till vid den bryggan och sätter på oss bra skor och går på stigen som går runt ön. När vi kommer till Boköby ser vi en vägvisare till utkiksberget och går dit och tittar ut över havet..

När vi kommer tillbaka till bryggan har en ny båt kommit och lagt sig långsides- den är jättestor med Åländsk flagg och vi pratar lite med båtägarna som också åkt dit för just promenadmöjligheten. Ett regnmoln har kommit upp och straxt regnar det på oss. Vi bestämmer oss för att stanna ett tag och låta ovädret dra förbi innan vi åker vidare.

Vi passar på att få i oss lite lunch medan vi sakta går igenom Olssundet, när vi kommer ut vid Flisdjupet kommer ett nytt regnoväder upp oss och vi bestämmer oss att gå mot Fångö och vidare mot Håskö eftersom vinden ska ligga på N-NV under natten och vem vet, kanske finns det någon ledig kryssarklubbsboj där? Vi tror i alla fall att det fanns flera stycken förra gången vi var där. Så vi puttrar på  lite sakta först, så att regnet ska åka förbi oss och när det så småningom avtar får järngenuan jobba på lite extra.

Bryggan på Håskö är fullbelagd och ett par båtar ligger på svaj, det får vi också göra, för det finns bara en blå boj och en röd – den blåa är upptagen, men den röda? Får man ligga på den? Vi ankrar för just då blir den röda också upptagen, men vi får en fin plats och kan efter en stund ta en bad, för här är det lite drygt 20 grader, och vem vet? Det kanske blir semesterns sista bad… de senaste dagarna har ju graderna i vattnet blivit mycket svalare på grund av alla starka vindar.

Vi får en solig men sval eftermiddag, framåt kvällen blir det faktiskt ganska kallt och inte så  mysigt att sitta ute, men det regnar i alla fall inte..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*