KOLNÄSVIKEN – BJÖRNÖ

Söndag 8 augusti

Vinden har mojnat och vänt till SV igen, regnet har droppat färdigt och vi har sett ett par för oss okända vikar där det troligen är fint lä i. Nya fina vikar är alltid roliga att hitta och till Björnö är det lagom långt eftersom vi i morgon har bestämt träff med ett av våra barn och barnbarn på Ornö.

Vi har tur, för vi hinner hitta Norrviken, ett litet berg att ligga till på och snabbt få på bomkapellet och sittbrunnstältet innan himlen öppnar sig.

Vi fixar lite att äta och väntar ut regnet några timmar, sen får vi en fin solig kväll och går ut på en skogspromenad och upptäcksfärd på ön. Björnö är ett naturvårdsområde och i två vikar har Skärgårdsstiftelsen ordnat med sopmajor, det finns gräsytor man får tälta på och en liten stuga att hyra. Det finns också en gammal bondgård man rustat och jag uppfattade det som att skolklasser kan hyra in sig och ha lite naturutbildning.

På kvällen får vi sällskap i viken av några andra båtar, varav en ligger på svaj och så glider det in en väldigt vacker gammal båt och lägger sig på udden bredvid våran…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*