RINGSÖ – FALLAVIKEN – KOLNÄSVIKEN

Torsdag – Lördag 5-7 augusti

Kryss genom Sävsundet, sen sträcker vi mot Landsort i ungefär 6 knop. Men när vi kommer till Skvallerhamnen på Landsort är där redan fullt och till och med kö för att lägga till vid bryggan, så vi åker vidare och lägger oss på svaj i Fallaviken vid Dragets Kanal.

SMHI har utfärdat en kulingvarning från fredag natt till lördag em, så vi försöker hitta ett bra ställe att ligga bra till, när N och NV vinden blåser på, därför bestämmer vi oss för att inte stanna i Nynäshamn utan istället gå till Kolnäsviken på Ornö.

Och för att slippa hamna i blåsvädret på fredagskvällen startar vi tidigt, går igenom kanalen och motoriserar till Nynäshamn där vi tankar och fyller vatten. Killen på macken är en mycket trevlig och hjälpsam sommarjobbare.

Vi hissar med ett rev från början och får en ordentlig kyss ut på mysingen. För att få lite våglä går vi upp bakom öarna mot Muskösidan och när vi kommer ut igen på Mysingen har vågorna lagt sig lite och vi får en fin kryss upp mot Ornö i NO 3-9.

I viken ligger några båtar mot stranden med vi lägger oss på svaj för 3,e natten i rad.

Det blåser på ganska bra under morgontimmarna mot lördagen och vid niotiden börjar det regna, så lördagen blir en planeringsdag och lite hushållsbestyr som veckostädning och annat sånt där tråkigt som också måste göras ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*